voga

Voga is dé nieuwe sporttrend

vogaJa, je leest het goed....Voga. Herinner je je nog de clip van Madonna waar ze de nieuwe ‘dans’ trend voguing introduceerde. Bij voguing namen de dansers allerlei poses aan zoals fotomodellen dat normaal gesproken doen. Voga is een mix van voguing en yoga . Hou jij van yoga maar mag er van jou wel iets meer spice in, dan is Voga zeker iets voor jou.

De trend is ontstaan in 2015 in Londen. De Britse yoga instructrice Juliet Murrel, kwam samen met haar goede vriend en DJ Alex Gromsdzki op het idee. Ze zochten een manier om een vinyasa yoga beleving te creëren, waarin Alex als live DJ met zijn jaren 80 beats een belangrijke rol zou spelen. In eerste instantie waren studenten de doelgroep. Al snel zaten de klassen mudvol, en sprak het zich in een rap tempo rond dat Voga dé trend was die je moest proberen.

Wil jij ook een Voga klas volgen, zul je naar Londen, Parijs of New York moeten reizen. In Nederland is deze trend namelijk nog niet opgepikt. Wil jij een lesje van Juliet herself, zul je toch echt naar Londen moeten gaan. Daar boek je bijvoorbeeld de Madonna Special, deze les bestaat uit muziek van (hoe kan het ook anders) Madonna, of de Silent Disco. Bij deze laatste les krijgt iedereen een koptelefoon op.

Wil jij helemaal in stijl een Voga klas volgen, trek je natuurlijk een jaren 80 fitness pakje aan, net zoals Juliet zelf. deze outfitjes verkoopt ze via haar website. https://houseofvoga.com

Ik zou zeggen strike a pose & Voga.

Categorie