Zijn we massaal social media moe?

 

Volgens trendwatchers o.a Justien Marseille, trendanalist bij The Future Institute, (bron: Lindanieuws ) gaat 2019 de boeken in als het jaar waar steeds meer wordt gestopt met volgen en liken van berichten op social media. We worden ons meer bewust van de voorgespiegelde sprookjes achter al die prachtige volmaakte plaatjes. We gaan op zoek naar echt nieuws en ontwikkelingen en daar zal social media zeker een rol in blijven spelen. Maar zal dan meer worden gebruikt als een informatieve bron.

foto credits: Elijah O' Donnell via Unsplash.com

Steeds meer mensen zullen gaan balen van alle reclames die voorbijkomen, en hoe er wordt omgegaan met onze privacy gegevens door social media. Het zal in 2019 een trend worden om een social media stop in te lassen van een paar maanden, of een heel jaar. In mijn omgeving zijn er inderdaad al behoorlijk wat mensen die zo’n stop hebben ingelast.

Ook gaan we vaker onze telefoon thuislaten als we prive afspraken hebben. We gaan het belangrijker vinden om echt contact te hebben en te genieten van vrienden en familie, zonder dat het meteen op social media gegooid wordt. Je telefoon inleveren tijdens het eten zou ook een idee zijn, ga jij met vrienden een hapje en een drankje doen fungeert een persoon als “phonekeeper”. Aan het einde van de avond krijgt iedereen dan zijn telefoon terug. Back to basic...

Social media zal natuurlijk nooit meer verdwijnen, het is echter wel een positieve ontwikkeling dat we ons steeds meer bewust zijn van de invloed die social media op ons leven heeft. Gelukkig zijn er ook steeds meer influencers die eerlijk zijn over de manier waarop een foto tot stand komt, er filters overheen worden gegooid en dat die gigantische ijscoupe er alleen maar staat om een mooi plaatje te kunnen schieten.

Eerlijk is eerlijk, ik hou van social media en ben vooralsnog niet van plan een stop in te lassen, de berichten die ik niet interessant vind, lees en like ik niet, zo simpel is het. Zoals mijn oma vroeger al zei als ik mopperde over een TV programma wat ik niet leuk vond: “er zit een knop op dat ding, hij kan uit”. Een waarheid als een koe, oma....

Categorie