Wat zijn de trends voor S/S 2019?

Wat worden de trends voor het seizoen S/S 2019? Wat is nieuw, wat kan echt niet meer en wat zijn de blijvertjes?

Redactionele auteursvermelding: Creative Lab / Shutterstock.com

Vrouwelijk silhouet:

Denk satijn en zijde, vloeiende stoffen die het vrouwelijk lichaam volgen en zacht omhullen. Op de wat koudere dagen gecombineerd met wijdvallende knits. Bij deze trend staat vrouwelijkheid gecombineerd met comfort voorop. Tijdens de runway shows zag je deze look veelvuldig bij o.a. Balmain, Jonathan Simkhai en Jill Sander.

Foto credits: Ursula Madariaga via Pexels.com

Neon:

Madonna meets The Dolly Dots. Als het aan Jeremy Scott, Emporio Armani en Off White ligt gaan we ons massaal in neon hullen. Zij zien ons bij voorkeur van top tot teen in neon, wijde pakken en wapperende jurken, het liefst oversized. Voor wie dat een beetje heftig is, zijn er accessoires zoals neon schoenen, sieraden, ceintuurs en tassen.

Foto credits: Aizhana Aldanova via Pexels.com

De blazer als jurk gedragen:

Super sexy is de blazer als jurk gedragen. Stoer met ugly sneakers, vrouwelijk met overknee laarzen of high heels.

Beige en oat, oftewel havermout:

Ook voor deze trend geldt, alles of niets. Oversized kostuums, alsof je een pak uit de kast van je echtgenoot hebt getrokken, maken de kleuren beige en oat jou flets, ga dan voor de iets donkerdere Max Mara variant. 

Foto credits: Daria Shevtsova via Pexels.com

 

Logomania en statement teksten:

Deze trend is een blijvertje, de logo’s worden steeds groter en zichtbaarder. Bij de statement teksten is een duidelijke maatschappelijke boodschap key. Dit is een een gevolg van de #metoo beweging en de rol van de vrouw in de maatschappij. Loze teksten zoals superhot babe of bitch please, I ride a unicorn ga je (gelukkig) minder zien komend seizoen. Het draait vooral om female power en laten zien door middel van een tekst op je shirt waar je voor staat.

Foto credits: Mentatdgt via Pexels.com

Tijger:

Een blijvertje voor altijd. Deze trend is never out of style en doet het altijd goed. Van top tot teen in verschillende tijgerprints voor de durfallen onder ons. Speel jij liever op veilig combineer je tijgerprint dan met chocoladebruin, zwart, wit of oat. 

Zwart leer:

Broeken, rokken, leggings, jasjes, you name it en het past in het straatbeeld. Met name de combi zwart leren broekje met een knisper witte boyfriend blouse is helemaal on trend. Niet helemaal nieuw natuurlijk, ook deze trend is er een van alle tijden.

 

 

Categorie