Waarom seks goed voor je is

Seks is niet alleen lekker, maar ook heel goed voor je. Met onze drukke levens schiet seks er vaak bij in, en voor je het weet lig je ‘s avonds met je laptop in bed je mail te checken of te Instagrammen. Zoveel te minder seks je hebt zoveel te minder zin je hebt op den duur. Misschien vind je dat prima, of baal je ervan. Hoe dan ook, of jij een zinderend en spetterend seksleven hebt of dat je vindt dat het allemaal wel wat vaker of spannender mag, seks is goed voor je gezondheid.

Waarom is seks goed voor je?

  • Als je goede seks hebt, kun je je verstand op nul zetten. Je geniet van het moment, en je maakt je even niet druk over de stress die je hebt op je werk, of die woordenwisseling met je schoonzus.
  • Tijdens een vrijpartij komt het fijne stofje oxytocine vrij. Dit stofje geeft je een saamhorigheidsgevoel en heeft een kalmerende werking. Weet je meteen waarom je zo snel in slaap valt na seks.

Foto via Shutterstock.com

  • Bij vrouwen wordt de stof endorfine aangemaakt. Deze endorfines werken pijnstillend. Heb jij hoofdpijn, is het juist een goed idee om seks te hebben. De endorfine werkt hetzelfde als paracetamol, na die vrijpartij is je hoofdpijn in de meeste gevallen verdwenen.
  • Tijdens de seks verbrand je ongeveer 300 calorieën. Dat wil zeggen als je een beetje in beweging komt. Dat is dus een gevalletje win/win. Calorieën verbranden en genieten.
  • Tijdens een vrijpartij produceer je het vrouwelijke hormoon oestrogeen, dit reinigt de poriën. En dat zorgt weer voor glanzend haar en een mooiere huid.
  • Seks zorgt voor de aanmaak van feromonen, een stofje dat de aantrekkingskracht op anderen vergroot.
Categorie