Waarom je de relatie met je weegschaal moet verbreken

Herken je de volgende situatie?Je wordt wakker, de zon schijnt en je hebt een dagje vrij. Heerlijk, je voelt je volkomen ontspannen en staat fluitend op, totdat je op de weegschaal gaat staan. Je goede humeur is een klap verdwenen. Onmiddellijk baal je, en word je zelfs een beetje chagrijnig.

Foto via Shutterstock.

Als jij je humeur laat bepalen door je weegschaal is het misschien tijd om deze de deur uit te doen.

1- Je gewicht is afhankelijk van heel veel factoren. Vocht, slaap, een gebrek aan slaap, hormonale schommelingen, je menstruatie, stress, spiermassa, zijn allemaal factoren die ervoor zorgen dat je gewicht schommelt. Ook het tijdstip waarop jij op de weegschaal gaat staan gedurende de dag is van invloed.

2- Ben jij begonnen aan een programma om gewicht te verliezen en/of gezonder te leven? Kijk dan naar factoren als: voel ik me fit? Hoe ziet mijn huid eruit? Kan ik mijn work-out steeds beter volhouden? Kan ik stoppen met eten als ik verzadigd ben? Kies ik steeds vaker voor een gezond alternatief? Slaap ik goed en voldoende? Zit mijn kleding comfortabel? In plaats van naar dat getal op de weegschaal te staren.

3- In plaats van jezelf een doel in kilogrammen te stellen, kun je beter denken aan doelen als: ik wil mezelf leren accepteren. Ik wil gezondere keuzes maken. Ik wil sterker worden. Ik wil fitter worden. Doordat jij gezondere keuzes maakt, ga je je fysiek, maar ook heel belangrijk mentaal beter voelen. 

4- Dit is by far de meest belangrijke reden om je relatie met de weegschaal te verbreken. Het constant op de weegschaal staan is een aanslag op je zelfvertrouwen en je zelfbeeld. Het is niet goed voor je, dat een getal jou vertelt of jij goed bezig bent. En het is zeker niet goed voor je dat een getal bepaalt of jij een goede of slechte dag hebt.

Heb jij een ongezonde relatie met je weegschaal, gooi hem dan vandaag nog de deur uit....

Wil jij meer informatie over een gezondere leefstijl vul dan het contactformulier in.

Categorie