Tijd voor een alcohol stop, Ik Pas een maand.

 

Met een enorme kater word ik 01-01-2020 wakker, lang geleden dat ik me zo beroerd heb gevoeld. Super gezellig was het gisteren, maar vandaag duidelijk niet. Als ik zielig op de bank lig neem ik me voor om de maand januari geen alcohol te drinken. Ik schrijf me in bij de Nederlandse variant van Dry January, Ik Pas. Stoer zeg ik tegen mijn allerliefste dat ik dat makkelijk vol ga houden, ik hoef alleen maar aan deze dag terug te denken, en de zin om alcohol te drinken zal me snel vergaan, toch???

Vandaag 2 januari voel ik me gelukkig weer fit maar besef duidelijk wat alcohol met je lichaam doet. Ik beschouw mezelf als een matige drinker die op water overgaat na een aantal glazen wijn of bier.

Oudejaarsavond was ik overduidelijk niet matig te noemen, vandaar die kater.

De komende maand heb ik een aantal feestjes, etentjes en recepties waar de alcohol redelijk zal vloeien, niet voor mij is het voornemen. Ga ik dat moeilijk vinden? Geen idee eigenlijk. Door de week is niet drinken een peuleschil, tijdens een etentje of feestje zal het meer moeite kosten verwacht ik. Mijn allerliefste heeft er voordeel bij, ik ben de Bob de komende maand. Elk nadeel heb zijn voordeel....

Volgens de Ik Pas ondersteuning zijn er gelukkig ook voordelen voor mij.

foto credits: cottonbro Via Pexels.com

  • Bewustwording van je alcohol inname. Door tijdelijk geen alcohol te drinken merk je welke rol alcohol (vaak onbewust) in je leven speelt.
  • Je slaap kwaliteit verbetert.
  • Je gaat je lichamelijk en mentaal fitter voelen.
  • Gewichtsverlies. Dat is voor mij niet echt handig, daar zal ik dus op moeten letten, een handje extra ongezouten noten per dag dan maar.

Aanstaande zondag heb ik mijn eerste feestje en morgen waarschijnlijk een etentje, zal dat goed gaan, kan ik dat speciale biertje of dat wijntje laten staan?

Wordt vervolgd......