Mensen met deze eigenschap eerder geneigd om vreemd te gaan?

 

Vreemdgaan is van alle tijden, 31% gaat (volgens Durex) wereldwijd blijkbaar wel eens vreemd. En psycholoog Henk Noort ontdekte tijdens zijn onderzoek naar vreemdgaan in Nederland, dat 25% van de Nederlanders wel eens vreemdgaat. Hij onderzocht 1700 heteroseksuele mannen en vrouwen tussen 20 en 45 jaar.

Foto credits: Giorgio Trovato Via Unsplash.com

Tijdens een andere onderzoek werd gekeken welke mensen het meest geneigd zijn om vreemd te gaan. Bij veel onderzoeken zal de conclusie je niet echt verbazen, zo ook bij dit onderzoek. Mensen met een open mind zijn eerder geneigd om een scheve schaats te rijden blijkt. Sta jij open in het leven, ben je creatief, heb je veel fantasie en ben jij sociaal? Dan hoor je bij de groep die gevoeliger is voor een avontuurtje.

De onderzoekers  ondervroegen 576 volwassenen over vreemdgaan. Hun persoonlijkheid en hun beweegredenen stonden centraal binnen deze studie. Het zal je vast niet verbazen dat mensen met een groot verantwoordelijkheidsgevoel minder geneigd zijn om vreemd te gaan.

Volgens de onderzoekers gaan vrouwen minder vaak vreemd dan mannen. En mensen in een gelukkige relatie hebben minder vaak een affaire (duhhhh.)

Hopelijk word jij niet geconfronteerd met overspel, op wat voor manier dan ook. Het kost namelijk hoe dan ook veel energie voor alle partijen, en (als het overspel aan het licht komt) woede en verdriet.