IkPas…. doe ik het of doe ik het niet?

 

En dan wordt er tijdens een intiem etentje een zeldzaam lekkere rode wijn ontkurkt, een wijn waarvan je denkt, oeffff dat ik die vanavond mag proeven.

Inga Seliverstova Via Pexels.com

Nee dus...want Dry Januari/IkPas. Die wijn moest ik dus aan mij voorbij laten gaan en braaf mijn water en 0.0 drinken. Moeilijk? Nee niet echt, A was ik de Bob en B was ik er al aardig aan gewend om geen alcohol te drinken. Tuurlijk was die wijn lekker en had ik deze normaal gesproken zeker geprobeerd, maar echt moeilijk om te weigeren vond ik het niet.

De week daarna stond er een feest in Dordrecht in de agenda, op weg daarnaartoe een etentje. Eigenlijk was het wel fijn dat ik me realiseerde dat ik de dag erna (vandaag dus) geen kater zou hebben. En inderdaad, ondanks het feit dat ik pas om 3 uur in bed lag, en om 8 uur weer wakker, voel ik me fit, fris en fruitig.

Nog een paar dagen en dan zit de IkPas periode erop, stiekem overweeg ik om langer door te gaan, of alleen alcohol te drinken tijdens bijzondere dagen, en dan met mate. Ook heb ik me voorgenomen om vaker de Bob te zijn, dan kom je niet in de verleiding om te drinken.

Wat heeft de IkPas periode me gebracht?

  • Ik voel me beduidend fitter in het weekend.
  • Ik slaap beter.
  • Mijn huid ziet er beter uit.
  • Ik realiseer me beter wat alcohol met mijn lijf en mind doet.

Al met al een geslaagd experiment dus, en 31 dagen zijn zo voorbij. Maar als je je bedenkt dat ik tijdens deze dagen ongeveer 31 glazen alcohol niet heb gedronken, zijn dat best veel glazen. 31 glazen niet, in plaats daarvan 31 glazen water.

Een ding is zeker, mijn lever is mega blij...