Hoe vaak heb je seks in een ‘gezonde’ relatie?

Regelmatig komt er een blog, onderzoek (wel of niet wetenschappelijk onderbouwd) of gewoon de mening van een ‘deskundige’ voorbij, over de hoeveelheid seks die je zou moeten hebben in een ‘gezonde’ relatie.

3 keer per zou het gemiddelde zijn, volgens onderzoekers, welnee roepen andere onderzoekers 1 keer per 1,5 week is het gemiddelde. Ja hallo, wat is het nou??? Gek word je ervan, al die tegenstrijdige berichten. En dan komt vanzelf de vraag: voldoe ik of jij aan ‘het’ gemiddelde, wat dat gemiddelde dan ook mag zijn.

Feit is dat verschillende wetenschappelijke studies niet altijd tot eenzelfde conclusie komen. Dat is natuurlijk niet zo verwonderlijk, want wat is ten eerste een ‘gezonde’ relatie? Speelt de hoeveelheid seks daar een belangrijke rol in? Ik zou zeggen; voor de een wel en voor de ander niet. Als jij 6 keer per week seks hebt en jij en je partner vinden dat prima dan is dat jullie ‘normaal’. Hebben jullie 1 keer per maand seks en ook niet meer behoefte, dan is dat blijkbaar voor jullie ‘normaal’.

Zou het dan wat uitmaken voor je relatie als je minder of meer seks zou hebben? Wordt je relatie daar ‘gezonder’ of beter van?

Een interessant onderzoek is gedaan door de Carnegie Mellon University In dit onderzoek werden koppels in 2 groepen verdeeld, groep A en groep B. Groep A had de voor hun normale hoeveelheid seks, groep B verdubbelde hun seksuele liefdesuitspattingen. Werd groep B gelukkiger? Of ervoeren ze hun relatie als beter? Nee dus, groep B gaf aan het einde van het onderzoek zelfs aan, de seks soms als een verplichting te zien. Conclusie van dit onderzoek: de hoeveelheid seks hangt af van jullie beider behoefte en van de omstandigheden. Als je moe bent of stress hebt op je werk is dat niet bevorderend voor je sexdrive en zul je dus minder behoefte hebben.

Ik zou zeggen doe vooral waar je zin in hebt en hoe vaak je er zin in hebt. Beschouw dat als normaal en voor jullie gemiddeld.

Categorie