Wat was het effect van een kuur gezicht-bindweefselmassage op mijn huid?

Bindweefselmassage: waarschijnlijk heb je er wel eens van gehoord of iets over gelezen. Ik was al een tijdje benieuwd wat voor effect het zou hebben op mijn huid. Ik maakte een afspraak bij Beauty by Nicolette van Kleef, en koos voor een kuur van 6 behandelingen. Bindweefselmassage belooft onder andere:

Foto credits: office469 via Pixabay.com

Een strakkere huid

Fijnere poriën

Een betere huidstructuur

Minder zichtbare lijntjes en rimpels

Strakkere contouren van gezicht

Een betere doorbloeding

En het is vochtafdrijvend

Reden genoeg om het te proberen dacht ik zo, en daar heb ik geen spijt van gehad, mijn huid zag er al na de eerste behandeling frisser en meer gelift uit. Ook waren mijn vochtwallen (nou ja, walletjes) beduidend minder, en dat effect bleef, ook de dagen erna. Nicolette vertelde dat ik (gelukkig) weinig tot geen verklevingen had, dat maakt de behandeling wat minder pijnlijk, je huid wordt namelijk stevig gekneed en gerold. Voor mij voelde het eigenlijk wel prettig, en naarmate de kuur vorderde voelde het zelfs ontspannen. De enige gevoelige zone bij mij waren m’n kaken.

Voor mij dus een blijvertje deze behandeling, elke 6 weken ga ik een behandeling inplannen en 1 keer per jaar een kuurtje. Ik zie het als bootcamp voor mijn gezicht.

Nog even wat technische info, mocht het je interesseren. Bindweefsel bestaat uit vocht, collageen en elastische vezels en vormt als het ware de lijm van je huid. Het houdt de hele boel zo’n beetje op z’n plaats. Bindweefsel transporteert voedingsstoffen en voert afvalstoffen af. Door een bindweefselmassage worden verklevingen (als je die hebt) losgemaakt en er wordt nieuw collageen aangemaakt.

Een aanrader dus deze behandeling, laat het wel doen door een ervaren schoonheidsspecialiste of huidtherapeut.

Categorie