Kiezen Meghan en Prins Harry voor genderfluïde opvoeding?

Vorige week werd door Vanity Fair bekend gemaakt dat dat Harry en Meghan zouden kiezen voor een genderfluïde opvoeding. 

De term genderneutraal was mij bekend, deze term betekent dat er geen onderscheid wordt gemaakt tussen mannen en vrouwen, en dat bepaalde sociale, gedrags en identiteitsaspecten niet worden toegekend aan het man of vrouw-zijn. Genderneutraliteit kan worden toegepast in allerlei omgangsvormen, van taalgebruik tot aan de opvoeding van je kinderen. ‘Door rekening te houden met genderneutraliteit zorg je ervoor dat een steeds meer zichtbare groep in onze samenleving, de non-binaire transgender personen, zich niet uitgesloten voelen en meer gelijke kansen krijgen.’ Bron: Madave

Redactionele auteursvermelding: Shaun Jeffers / Shutterstock.com

Maar wat is dan genderfluïde? En wat is een genderfluïde opvoeding?

Bij een genderfluïde opvoeding laten ouders zich niet beperken door klassieke stereotypes. Ze dragen uit dat iedereen een mengeling is van man en vrouw: de ene dag meer man, de andere dag meer vrouw. Bij een genderneutrale opvoeding wordt alleen geen onderscheid gemaakt tussen man en vrouw.

Een van de bekendste mensen die openlijk  genderfluïde is, is Ruby Rose. Ruby Rose is in Nederland vooral bekend om haar rol in de serie Orange is the New Black. Top serie, en top actrice als je het mij vraagt.

Afin, de koninklijke spruit wordt dus volgens Vanity Fair genderfluïde opgevoed. Het kamertje zo heeft Meghan al verklapt is ingericht met grijs en gebroken wit. 

Kensington Palace heeft het bericht echter ontkend. De spruit zal traditioneel worden opgevoed met ruimte voor zelfontplooiing, zo heeft een woordvoerder bekend gemaakt. (bron: nieuwsblad.be)

Tja, we zullen dus moeten wachten wat het gaat worden. Al gok ik persoonlijk op een traditionele opvoeding.

Categorie