Flip flops worden dé trend van S/S 2019

 

Normaal gesproken bepalen de runway shows de nieuwe trends, vervolgens zie je dat terug bij de influencers en pas dáárna in het straatbeeld. De flip flop trend begón echter in het straatbeeld, (weliswaar gedragen door de influencers) tijdens de fashion weeks in o.a. Kopenhagen, Stockholm en New York.

De grote merken zoals Jil Sander en Tibi pikten deze trend op, en stuurden hun modellen vervolgens met flip flops de catwalk op. Hét flip flop merk Havaiana ziet nu zijn kans schoon om het merk extra leven in te blazen. Havaiana sloeg daarvoor de handen ineen met niemand minder dan Mickey Mouse. De kleine muis bestaat dit jaar 90 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden.

Redactionele auteursvermelding: Lars Anders via Shutterstock.com

 

Ik ben groot fan van de flip flops, in de eerste plaats passen ze onder elke outfit, jeans, short, boho jurk, you name it, het kan allemaal. En ten tweede zijn ze te koop voor een prikkie, altijd fijn toch? Als ze dan ook nog gemaakt kunnen worden van milieu vriendelijk materiaal ben ik helemaal content. Hoe dan ook, je zult me aanstaande zomer vaak op flip flops zien. Eigenlijk was dat altijd al zo, al jaren draag ik de flip flops een warm hart toe. Jammer genoeg gaat het nog wel even duren voordat het Nederlandse weer toelaat dat ik de flip flops uit de kast haal. Dat is dan ook echt het enige nadeel van deze trend.

Categorie