Dit zijn de 2020 fashion trends

 

 

Omdat ik nou eenmaal een onverbeterlijke fashion addict ben, deze keer een blogje over de belangrijkste trends van 2020. Wat zijn de nieuwe trends en wat zijn de blijvers? Waar gaan we ons massaal in hullen volgend jaar? Blijft de ugly sneaker in het modewereld en het jaren 80 trainingspak? Of ziet het straatbeeld er volkomen anders uit komend jaar?

Het beste beeld van de trends die gaan komen, zie je in het straatbeeld tijdens alle grote Fashion Weeks.

De zogenaamde streetstyle looks van iedereen die deze weken bezoeken, en als het ware fashion ademen, zoals bijvoorbeeld influencers, modellen, inkopers, bloggers, hoofdredacteuren van fashion magazines, en journalisten.

Redactionele auteursvermelding: Street style photo / Shutterstock.com

Parijs Fashion Week

Hier zag je vooral veel neutrale tinten en ruches (denk Isabel Marant) Een trend die ook opvallend aanwezig was de bralette trend. Je draagt je (sport) bh dus als top. Subtiel onder een kostuum of duidelijk zichtbaar boven een kokerrok zonder jasje.

Foto credits: Godisable Jacob Via Pexels.com

New York Fashion Week

De opvallendste trend hier was de kleur metallic geel/goud. Het is geen geel, het is geen goud maar een kleur precies ertussenin. Metallic in alle tinten is sowieso een blijver. De polka dot is een trend die net zo vaak terugkomt als Heintje Davids, en deze zag je in New York veelvuldig.

Amsterdam Fashion Week

In het straatbeeld veel tijgerprints  en jumpsuits en dan met name de oversized variant. De ouderwetse overall dus. Gecombineerd met jawel...het blijvertje de  belt bag. In de shows was bij verschillende ontwerpers opvallend aanwezig de trend om kleding te verknippen, en dan met de overgebleven stukken een totaal nieuw kledingstuk te creëren. Denk een jeans jack met mouwen van een houthakkers blouse, een kostuum gemaakt van verschillend ruit prints of een klassieke witte blouse met één gebreide mouw. Hergebruik als achterliggende gedachte bij deze trend, en bewustwording van onze wegwerpmaatschappij.

Milaan Fashion Week

Leer, leer en nog eens leer. Het liefs een pak of jumpsuit in een kleur. Van top tot teen in het leer dus. Voor de durvers onder ons, een pak in een opvallende kleur of met een speciale coating. Een blijver is het heren kostuum gedragen door dames, oversized maar ook getailleerd met een cropped pantalon. Het liefst alles in een kleur of print.

Foto credits: Karla Martinez Via Unsplash.com

 

Londen Fashion Week

Neon zagen we al een tijdje, alhoewel niet echt overtuigend in Nederland. In Londen zijn ze echter groot fan, en dan met name van de neon kleur geel/groen. Ook hier geldt weer neon all over. Verschillende kleuren neon in één look bij voorkeur.