Dit is waarom je moet wachten met je huwelijksreis

Een van de meest gestelde vragen aan een koppel wat bekend maakt te gaan trouwen is: “en waar gaat de huwelijksreis naartoe?”. Het is voor de meeste koppels gebruikelijk om meteen na de bruiloft of in elk geval de maand daarna op huwelijksreis te gaan. Toch heeft het voordelen om je reis  (op zijn minst een jaar) uit te stellen. Waarom vraag je je af...

  • Een bruiloft plannen kost veel tijd en energie, er zijn zoveel dingen die je moet beslissen en uitzoeken. Het is een leuke, spannende maar soms ook stressvolle tijd. Je bruiloft moet natuurlijk perfect zijn, van de locatie tot aan de taart, de foto’s en de muziek. Als je wacht met je huwelijksreis hoef je daar in elk geval geen energie in te stoppen. Als jullie besluiten om de reis uit te stellen naar het jaar daarna (bijvoorbeeld als jullie 1 jaar getrouwd zijn) kun je na je bruiloft ten volle genieten van de voorbereidingen van je huwelijksreis. Je hebt een jaar lang voorpret, en heel veel tijd om de perfecte romantische huwelijksreis voor te bereiden. Hoe leuk is dat.

Foto credits: Tatiana Gonzales via Unsplash.com

  • Trouwen is mega duur. De gemiddelde bruiloft kost al snel een slordige €20.000, dat is veel geld waar je lang voor moet sparen en hard voor moet werken. Door je huwelijksreis uit te stellen kun je besparen op je budget van de bruiloft, en heb je nog een jaar langer om te sparen voor je droomvakantie.
  • Misschien woonden jullie al een tijd samen, maar als dat niet het geval is, dan is het een goed idee om de tijd te nemen om te wennen aan, en te genieten van het samenzijn. Hoe mooi en romantisch jullie relatie ook is, er zullen ook dingen zijn waar je aan moet wennen. Een huwelijk bestaat uit ups en downs. En heb je dat eerste jaar overleefd, kun je dat mooi evalueren tijdens je huwelijksreis.
Categorie