Dit is waarom je moet stoppen met zoeken naar geluk

 

Ben jij ontevreden met je huidige situatie, heb jij het gevoel dat er iets moet veranderen om gelukkig te kunnen zijn. Ben je op zoek naar verklaringen waarom je het geluk niet kunt vinden, stop dan met zoeken, dat is zonde van je tijd. Het ‘geluk’ of ‘succes’ wat jij hebt bedacht is een illusie, een waarvan je denkt dat het je gelukkig gaat maken. Zeker weten doe je dat echter niet, want wat als je dat ene doel hebt bereikt, je hebt bijvoorbeeld die ‘ideale’ partner, huis of baan gevonden. Of je krijgt eindelijk aandacht en begrip van een persoon die belangrijk voor je is. Geeft dat jou de garantie dat je vanaf dat moment gelukkig bent?

Foto credits: Ivandrei Pretorius via Pexels.com

 

Natuurlijk zijn het fijne ontwikkelingen die jou zeker helpen om je goed of zelfs beter te voelen maar een garantie op een gelukkig leven is het niet. Als je jezelf afhankelijk maakt van veranderingen om gelukkig (er) te kunnen worden kost dat je veel energie en zul je vaak overvallen worden door een gevoel van teleurstelling of gemis.

Omarm in plaats daarvan je huidige situatie zoals die is, of accepteer hem in elk geval. Die huidige situatie is je uitgangspunt. Natuurlijk is het goed om doelen te stellen en om te werken aan verbetering en aan zelfontwikkeling. Maar het voelt beter om daarvoor te kiezen in plaats van afhankelijk te zijn en daardoor misschien een slecht gevoel over jezelf of een ander te hebben.

 

Kortom stop met zoeken naar geluk, en probeer te genieten van de tocht van je keuzes. Sta stil bij de mooie en minder mooie momenten, en het leerproces waar je doorheen bent gegaan. Blijf niet kijken naar wat je denkt te missen in je leven maar geniet van de dingen die er wel zijn.

Ben je bewust van je geluk. Het geluk wat er altijd al was...vlak voor je neus.