Dit is het állerbelangrijkste in een goede relatie

 

Om een relatie langdurig succesvol  te houden moet je soms keihard werken, of ben jij een van de gelukkigen waar het allemaal vanzelf lijkt te gaan en het altijd rozengeur en maneschijn is. Lucky you in dat geval.

Foto credits: Gui Vergouwen via Pexels

Er zijn een aantal basiselementen die ervoor zorgen dat je relatie kans van slagen heeft op de lange termijn. Zo zorgen communicatie, elkaar vrijlaten en op zijn tijd een goede vrijpartij ervoor, dat je relatie als succesvoller wordt ervaren dan bij koppels waar deze elementen niet aanwezig zijn.

Er is echter een héél belangrijk element wat volgens onderzoeker en psycholoog John Gottman hét “geheim” is voor een langdurige succesvolle relatie. Bij het onderzoek waren 1000 koppels betrokken. Hij ontdekte dat vrijgevigheid het allerbelangrijkste is in een gelukkige relatie. Elkaar regelmatig verrassen of klusjes voor je partner doen waarvan je weet dat je partner daar een hekel aan heeft bijvoorbeeld. Ook vrijgevigheid tussen de lakens is een voorbeeld, ben jij vrij passief in bed dan heb je waarschijnlijk een minder goed seksleven, dan wanneer je regelmatig de ander verwent, en luistert naar wat hij of zij prettig vindt.

Last but not least, vrijgevigheid bij kleine irritaties. Je kunt natuurlijk blijven zeuren over de dop van de tandpasta, de wc bril en de rondslingerende kleding. Je kunt er echter ook voor kiezen om vrijgevig te zijn en wat vaker deze kleine onhebbelijkheden te accepteren van je verder bijna perfecte partner toch?

En als jij complimentjes krijgt van je partner over je vrijgevigheid; “wat fijn dat ik zo mezelf kan zijn bij jou” bijvoorbeeld, zorgt er natuurlijk ook voor dat jij je goed voelt en dat is weer......inderdaad goed voor je relatie.