Deze ‘smerige’ gewoonte hoort bij een gelukkige relatie

We zijn er allemaal geweest, het begin van een nieuwe relatie. Je wilt vooral dat je nieuwe lover het perfecte plaatje wat hij van jou heeft vast blijft houden. Er zijn dus zaken waarvan je liever niet hebt dat hij of zij ze hoort of ziet. Ontharen, plassen, flossen, het verwisselen van een tampon en puistjes of mee-eters uitknijpen zijn van die zaken die je (nog) niet wil delen.

Een andere gênante gewoonte die je met alle macht probeert te vermijden, is het laten van een scheet. No way dat je lover merkt dat ook jij maar een gewoon mens bent. Het liefst zie jij er elke keer als jullie elkaar zien uit als een model, met wapperende lokken en ruikend naar viooltjes.

foto credits: StockSnap via Pixabay.com

Uit onderzoek van Mic blijkt echter dat wanneer je de ‘scheet-barrière’ hebt doorbroken, je kunt spreken van een relatie die vertrouwd aanvoelt. Stellen ervaren het als een opluchting om te merken, dat de ander menselijk is met alles wat daarbij hoort. Daarnaast is het fijn om jezelf te kunnen zijn. Er is niets zo ergerlijk om krampachtig een scheet in te houden, vooral tijdens de seks. Niet bevorderlijk voor de intimiteit.

Gemiddeld duurt het ongeveer 6 maanden, voordat je het punt bereikt dat je in het bijzijn van de ander een scheet laat of plast. Uitzonderingen daargelaten, er zijn ook koppels die het nooit, never acceptabel vinden om toiletbezoek te delen met je partner. Ik bijvoorbeeld, bij mij gaat de deur op slot, altijd.

Categorie