Van deze 2019 trend kan ik geen genoeg krijgen

Een trend naar mijn hart, ik kan er geen genoeg van krijgen.

Jarenlang heb ik slecht geslapen door het gesnurk van mijn allerliefste, gek werd ik ervan. Gelukkig is dat probleem nu opgelost, maar ik weet als geen ander hoe belangrijk slaap is voor je gezondheid. Ik werd kribbig, labiel en mijn concentratievermogen was ook niet om over naar huis te schrijven.

Foto credits: Victor Hughes via Unsplash.com

Slapen dus, laat dat nou een trend worden, de middag powernap wordt de hit van 2019. In Japan hebben ze al sinds 2017 de zogenaamde slaap-cafés. Hier kun je tegen betaling van een powernap genieten. In luxe bedden met een koptelefoon op kun jij lekker wegdromen.

In Nederland heb ik nog geen slaap-café gespot, wel zijn er allerlei apps met een powernap functie. Zo heb je Sleep Cycle power nap en de Power Nap-Plus. Met deze apps kun je thuis of in je kantoor een korte slaapsessie inplannen.

Wie weet haken grote bedrijven in op deze trend, en richten niet alleen een gym in voor hun werknemers, maar ook een slaapruimte waar je een verkwikkend tukkie kunt doen.

De truc is om je wekker te zetten voordat je je diepe slaap bereikt, de zogenaamde REM slaap. 15 a 20 minuten is ideaal. Heb jij mega veel tijd, laat je alarm dan na 90 minuten afgaan. Dan pak je namelijk een volledige slaapcyclus mee.

Helemaal nieuw is de powernap natuurlijk niet, grootheden als Da Vinci, Roosevelt en Churchill, behoorlijk briljante personen dacht ik zo, zorgden dat ze elke dag tijd maakten voor een powernap. Volgens mij hadden die het behoorlijk druk, dus als zij er tijd voor konden maken, moet het ons ook wel lukken toch?

Categorie