De meest comfortabele fashion-trend

De sneaker is niet meer weg te denken uit het modebeeld. Was de Adidas witte classic sneaker met de welbekende zwarte stripes een poosje geleden nog dé musthave schoen, nu is de ugly oftewel de dad sneaker dé sneaker du moment.

Het huis Balenciaga heeft deze trend groot gemaakt. Wil je er in fashionland bijhoren dan heb je zeker een paar van deze lelijkerds in je kast staan. Daarvoor moet je dan wel fors in de buidel tasten. Een paar kost al gauw €700. Dan waren de Adidasjes toch een stuk betaalbaarder. Gelukkig zijn er ook ‘lelijke’ sneakers die een stuk aantrekkelijker geprijsd zijn.

Ikzelf hou van sneakers en draag ze dan ook veelvuldig. Ze zitten comfortabel en staan eigenlijk overal bij. Waarschijnlijk zal de sneaker nooit meer uit het modebeeld verdwijnen net zoals de jeans een eeuwige blijver is.

De sneaker is trouwens bij lange na niet het enige item in de fashion-wereld wat oorspronkelijk bedoeld was om aan te trekken als je ging sporten. Wat te denken van de sweater, ook deze droeg je vroeger alleen als je naar de sportschool vertrok. Nu is het zelfs superhip om een volledig trainingspak te dragen, zelfs als je uit gaat, dan wel het liefst met hakken natuurlijk. De trainingspakken van bekende designers zoals Givenchy en Adidas zijn niet aan te slepen. Het liefst met het logo er groot op, want de logomania is een trend die ook nog wel even blijft.

Dat deze trend comfortabel is, is een ding dat zeker is. In augustus was ik met mijn dochter een aantal weken in Los Angeles en daar was het heel normaal om overdag in een strakke yogalegging, bijbehorende top en sneakers rond te lopen. Een trend waar wij vol overgave aan mee deden, want.....het zat zo lekker.

Redactionele auteursvermelding hoofdfoto: shutterstock.com

Categorie