De 5 meest gebruikte leugentjes om bestwil

Leugentjes om bestwil, we vertellen ze allemaal wel eens. Gemiddeld zo’n 2 keer per dag spreken we volgens professor en leugenspecialist Aldert Vrij niet helemaal de waarheid, om de ander niet te kwetsen, om ruzie te vermijden of omdat je geen gênante toestanden wilt.

Foto credits: Lascot studio via Pexels.com

De volgende leugentjes worden het vaakst door vrouwen gebruikt en je herkent er vast wel een paar.

  • Ja dit zijn nieuwe schoenen maar ze waren in de uitverkoop. (Not...je kon de verleiding niet weerstaan en hebt gewoon de volle mep betaald.)
  • Geen probleem, ik doe het met alle liefde en plezier voor je. (Het komt je eigenlijk niet uit om in te vallen voor je collega, je zus te helpen met behangen of op de hond van de buren te passen  maar dat durf je niet te zeggen.
  • We moeten binnenkort echt even drankjes doen en bijkletsen, ik app je. No way dat je gaat appen, je hebt helemaal geen behoefte om bij te kletsen, maar op deze manier maak je een einde aan het gesprek.
  • Sorry...vanavond kan niet doorgaan, ik voel me echt niet lekker. Je hebt gewoon geen zin maar dat durf je niet te zeggen.
  • Ik denk dat je mail in de spam terecht gekomen is, ik heb echt niets ontvangen. Je hebt de mail wel ontvangen maar had niet de behoefte om te antwoorden.
Categorie