Zal ik wel of zal ik niet?

Vroeger als jongvolwassene was ik al gefascineerd door boudoir fotografie. Zwaar onder de indruk was ik van de zwart/wit foto’s van sterren als Greta Garbo en Marlene Dietrich, die in hun mooiste lingerie, met omfloerste ogen en zwoele doch zelfverzekerde blik, poseerden voor de fotograaf. Ik bewonderde deze vrouwen vanwege hun krachtige uitstraling, kijk mij eens mooi wezen. I’m sexy and I know it....

 

Jaren later bracht ik een bezoek aan de Folie Bergere in Parijs, en ook daar bekroop me datzelfde gevoel, een mix van bewondering en een vleugje jaloezie. De vanzelfsprekende zelfverzekerdheid waarmee deze vrouwen zeer schaars, maar chique en stijlvol gekleed over het podium liepen, dansten, zongen, en de meest ingewikkelde gymnastische toeren uithaalden, wekte bij mij grote bewondering op. Stiekem droomde ik wel eens van zo’n dans-carrière, verder dan een showdans groep met optredens in Nederland, België en Duitsland kwam ik echter niet.

 

En ook nu kijk ik vol bewondering naar de moderne variant van de boudoir fotografie. Vorig jaar bezocht ik de Masters of LXRY en zag daar een stand met deze kunstvorm. Een poosje geleden kwam ik in contact met Leon Kipping van Boudoir Shoot Photography.  Bij Leon kun je terecht voor een boudoir shoot bij je thuis, lekker vertrouwd. Maar wil jij je een prinses wanen in een echt kasteel dan ben je bij Leon ook op het juiste adres. Of wat te denken van een bridal shoot, hoe leuk om dit aan je allerliefste te geven tijdens je huwelijksnacht. Ik zou er bijna nog een keer voor willen trouwen. Uiteraard ga je van te voren in de maquillage, om je prinsessengevoel nog maar even te versterken.

Nu ik deze blog schrijf bekruipt me weer datzelfde gevoel; bewondering met een vleugje afgunst en een voorzichtig verlangen. Zal ik wel of zal ik niet? Als ik het doe ga ik natuurlijk voor de full monty in het kasteel, maar wie neem ik dan mee naar Leon? Een vriendin, mijn dochter, of neem ik jou, die dit leest mee, of mijn allerliefste?? Keuzes, keuzes.....

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden neem dan een kijkje op zijn site (btw de foto’s in deze blog zijn van de kunstenaarshand van Leon.)

Categorie