Wat als alles fout gaat in je leven?

 

Soms zit je in een diep dal door gebeurtenissen en dingen die fout gaan of niet lukken. Je bent een dierbaar persoon verloren, je droombaan ging aan je neus voorbij, je zit financieel krap en of dat nog niet genoeg is, loopt je relatie ook nog op de klippen. Je voelt je miserabel, huilt om het minste of geringste, en hebt nergens meer zin in, je bed is je beste vriend.

Foto credits: Abigail Keenan via Unsplash.com

Hoe kom je uit zo’n dal? Wat of wie kan er voor zorgen dat jij je weer beter gaat voelen?

  • Jijzelf bent de belangrijkste persoon, neem de beslissing om iets aan deze situatie te doen. Je zult je niet beter gaan voelen voordat jij de beslissing hebt gemaakt dat je je beter wílt gaan voelen. Neem een douche, kam je haar en trek iets leuks aan, ook al kost het je veel energie.
  • Schakel zo nodig professionele hulp in, iemand die blanco naar je situatie kan kijken, die begrip heeft, en waarmee je over je situatie kunt praten, zonder dat je aan verwachtingen moet voldoen.
  • Zoek alleen contact met mensen die je energie opleveren, mensen die jou alleen maar energie kosten, passen wellicht niet (meer) in jouw leven.
  • Datzelfde geldt voor je social media, kost het je energie, voel je een druk om aan verwachtingen te voldoen, of maak je je druk over wat anderen van jou of je foto vinden, las dan een stop in van bijvoorbeeld een maand.
  • Ontdek wat écht belangrijk is in je leven en stop daar je energie in. Alle andere dingen zijn onbelangrijk.
  • Besef dat het belangrijker is wat jij van jezelf vindt dan wat anderen van jou vinden. Geloof me, dat is heel bevrijdend. Iedereen mag van jou vinden wat hij of zij wilt maar dat wil niet zeggen dat het zo is.
Categorie