5 goede voornemens die wel uitvoerbaar zijn

 

Goede voornemens......we hebben ze allemaal, en zijn ook echt van plan ze uit te voeren én vol te houden. De werkelijkheid is echter dat de meeste goede voornemens na een week of 4 in de prullenbak liggen.

De reden daarvoor is simpel, de meeste goede voornemens zijn te hoog gegrepen, en daardoor moeilijk uitvoerbaar. Meer reizen, sporten, vaker een boek lezen of gezonder gaan leven, zijn voornemens die veel te breed zijn, en daardoor is de kans dat je op een gegeven moment afhaakt groot.

Wat is dan de truc om het wel vol te houden? Simpel...leg de lat lager. In plaats van vaker een boek lezen, kun je ook als voornemen hebben: Ik wil in 2019 het boek Mijn verhaal van Michelle Obama lezen. En in plaats van meer sporten, zou je als voornemen kunnen hebben: ik wil in 2019 een proefles volgen van een sport die ik nog nooit gedaan heb.

Wat zijn nog meer goede voornemens die goed uitvoerbaar zijn?

1- Kies een goed doel wat je aanspreekt en doneer een bedrag wat je kunt missen, of draai een dag mee als vrijwilliger.

foto via unsplash.com

2- Meteen bij het opstaan nog voordat je gaat douchen maak jij 25 jumping jacks, 15 squats, 10 sit-ups en 5 push-ups. Dit kost je nog geen 5 minuten en het levert je instant energie op.

3- Maak elke ochtend voordat je gaat werken je bed op, het is bewezen wanneer je je huis opgeruimd achterlaat, je beter in staat bent beslissingen te nemen en productiever bent. (Charles Duhigg: The Power of Habit: Why We Do What We Do in Life and Business.)

4- Maak tijd voor de mensen in je omgeving die dat nodig hebben. Bel dat familielid die momenteel een moeilijke tijd doormaakt, of maak een praatje met iemand waarvan je weet dat hij of zij daar om verlegen zit.

5- Groet vreemden op straat, en verleen eens een keer voorrang bij een voetgangersoversteekplaats, ook als het niet hoeft en je haast hebt.

Categorie