4 trucs om je ochtendroutine te halveren

 

Ben jij al voor de wekker afgaat fris en fruitig, of ben jij een verstokte snoozer? Bij welke categorie je ook hoort, iedereen heeft een ochtendroutine. Sommigen onder ons hebben aan 15 minuten genoeg en zien eruit om door een ringetje te halen, ze vergeten niets en zijn altijd goed voorbereid op wat de dag brengen gaat. Nee deze types betrap je niet op 2 verschillende kleuren sokken of het ene oog donkerder opgemaakt dan het andere.

Hoor jij niet tot deze categorie, en heb jij altijd te weinig tijd ‘s ochtends, dan heb ik 4 trucs voor je om je ochtendroutine te halveren.

1- Stop met het checken van je telefoon.

Als er geen dringende zaken zijn zoals een ernstig zieke dierbare, is het zonde van de weinige tijd die je hebt, om op de hoogte te zijn van de laatste hotspot of wat je tante gisteren heeft gegeten. Die winactie op Instagram en dat YouTube filmpje kunnen ook wel wachten. Heb jij nog tijd over voordat je naar je werk gaat, kun je altijd nog even scrollen en retweetten.

 

2- Doe wat je kunt, de avond ervoor.

Beslis alvast welke outfit je gaat dragen en leg dat klaar. Ook je lunch kun je al voorbereiden, en de spullen die je nodig hebt voor je ontbijt, zoals het klaarzetten van een koffiemok, bordje of een kom voor je havermout of kwark met muesli en fruit. Het lijkt misschien overdreven, maar ‘s ochtends ben je blij dat je dat gedaan hebt, ik spreek uit ervaring.

 

 

3- Verkort je beauty routine.

Maak die smokey eyes en de perfecte eyeliner maar op de ochtenden of avonden dat je tijd genoeg hebt. Probeer op de dagen dat je vroeg op pad moet een acceptabele variant te vinden. Gebruik 2 in 1 producten zoals een BB Cream of vind je het echt nodig om elke ochtend een reiniger, tonic, serum, primer, dagcrème, foundation en een finishing product te gebruiken?

Probeer kapsels uit die snel klaar zijn, zodat jij niet elke dag met je föhn of stijltang aan de slag moet.

4- Geef alles een vaste plaats.

Het voordeel van een potje voor je sleutels, een etui voor al je make-up borstels en een vaste plek voor je laptop en telefoon is dat je deze spullen altijd binnen handbereik hebt. Je weet waar ze liggen, het zoeken naar deze spullen kost vaak meer tijd dan je denkt.

Categorie