3 gewoontes die voor een gelukkig leven zorgen

 

Om een gelukkig leven te leiden, is het noodzakelijk om te doen waar je gelukkig van wordt, toch? Was het maar zo simpel. Altijd en alleen maar de dingen doen waar je gelukkig van wordt, en je bent een gelukkig mens. Nooit meer in de file staan, nooit meer de poep van iemands hond uit je voortuin halen, nooit meer die vervelende collega te woord staan met zijn oninteressante verhalen, want daar word je niet gelukkig van. Tja zo simpel is het natuurlijk niet.

Wat kun je dan wel zelf doen om een overwegend gelukkig leven te leiden, en geen last te hebben van die collega, poep, file enz? We hebben het allemaal druk en we ‘moeten’ veel. Tel daar de sociale verplichtingen bij op, en je vraagt je soms af waar je de tijd vandaan haalt om adem te halen. Dat maakt het niet makkelijker, maar zeker niet onmogelijk om zelf te zorgen voor dat ‘gelukkig’ leven.

De volgende 3 gewoontes zijn geen garantie, maar zorgen er zeker voor dat jij je minder druk maakt en wat relaxter en dus gelukkiger in het leven kunt staan.

1- stop met die sneltreinvaart. Neem je momenten om te beseffen waar je bent, en wat je doet. Door zo snel te leven lijkt de tijd alleen maar nóg sneller te gaan. Sta eens stil op het moment, en realiseer je bijvoorbeeld hoe mooi de omgeving is als je met je hond wandelt, hoe fijn is het dat je mobiel genoeg bent om dat te doen. En hoe tof is het dat je die sportlessen kunt betalen, of dat je vriendinnen hebt die met je gaan eten, en naar die nieuwe film gaan.

2- zie jij op tegen een project, presentatie of andere taak als je ‘s ochtends wakker wordt. Haal dan een paar keer diep adem, kijk in de spiegel, en herhaal de volgende zinnen een paar keer hardop.

Ik ben sterk.
Ik ben zelfverzekerd.
Ik kan dit, en ga dit gewoon doen.

En nee dit is niet stom, de eerste keer voelt het misschien een beetje lachwekkend en ongemakkelijk, maar geloof me het werkt echt.

3- stop met piekeren, het levert je namelijk niets op. Piekeren kost eigenlijk alleen maar veel energie en tijd. Accepteer de dingen die je niet kunt veranderen, en stop met het bedenken van rampscenario’s. Gebruik de tijd die je normaal kwijt bent aan piekeren aan positieve gedachtes, die leveren je namelijk wel iets op.

Categorie