Serieus….hennep dé nieuwe foodtrend van 2019?

Hennep als superfood, trendwatchers hebben voorspeld dat dit dé foodtrend van 2019 gaat worden. Hennep ontspant niet alleen, maar blijkt ook super gezond te zijn.

Hennepzaad wel te verstaan, we gaan het niet met z’n allen roken maar de zaadjes gebruiken in een salade, smoothie, eiwitshake of in kwark-ontbijtje. Ook de hennep thee (getrokken van de bladeren van de hennepplant) doet zijn intrede. De hennepzaadjes kun je kopen in de natuurwinkel.

Foto credits: Grav via Unsplash.com

Waarom is hennepzaad zo gezond?   

  • Hennepzaden zitten boordevol volwaardige eiwitten. Deze zorgen ervoor dat je bloedsuikerspiegel in balans blijft, ze zorgen tevens voor sterke botten en tanden en deze krachtpatsers helpen bij spieropbouw. Goed idee dus om deze zaden na het sporten aan je eiwitshake toe te voegen of ‘s ochtends aan je overnight oats ontbijtje.
  • Hennep bevat omega-3 vetzuren, goed voor je hart dus, en een stuk of 20 mineralen die van belang zijn bij het gezond houden van je lijf.
  • De hennepzaden bevatten vitamine E, dit is een antioxidant wat je lichaam zelf niet kan maken. Vitamine E is onder andere belangrijk voor een goede stofwisseling, je weerstand en voor je hersenen.
  • Hennepzaden bevatten ook nog eens het hoogste gehalte belangrijke vetzuren van alle zaden ter wereld.

Zoals gezegd kun je de hennepzaadjes kopen in de natuurwinkel. De smaak is een beetje subtiel nootachtig. Let wel op dat je de gepelde zaadjes koopt. Als volwassene mag je ongeveer 50/75 gram per dag van dit superfood nuttigen. Ik zou zeggen probeer het eens, je kunt ze namelijk overal in verwerken, ikzelf ga ze deze week eens verwerken in een frittata heb ik me voorgenomen. 

Categorie