Dit gebeurt er als je je ontbijt overslaat

Ben jij ook iemand die het ontbijt overslaat, om wat voor reden dan ook. Je hebt geen tijd, geen honger ‘s ochtends of je denkt misschien wel dat het je helpt om sneller af te vallen. Je ontbijt overslaan is echter helemaal geen goed idee. De voedingsstoffen die in een gezond ontbijt zitten, zijn mega belangrijk om je lichaam van energie te voorzien.

Foto credits: Nathan Cowley via Pexels.com

Wat gebeurt er als je je ontbijt overslaat? Ik heb het dan over een gezond ontbijt, nee...niet alleen een kop koffie met een donut.

  1. Je bloedsuikerspiegel daalt, dit kan duizeligheid veroorzaken, hartkloppingen en je voelt je suf. Kortom je voelt je niet fit, terwijl de dag nog moet beginnen.
  2. Je kunt last krijgen van spijsverteringsproblemen. Obstipatie kán een gevolg zijn van het overslaan van je ontbijt.
  3. Je hebt volgens onderzoek  maar liefst 27% meer kans op het krijgen van een hartaanval en 18% op een beroerte.
  4. Je hebt meer kans op een te hoog cholesterolgehalte én een te hoge bloeddruk.
  5. Je hebt de rest van de dag minder behoefte aan calorierijk voedsel of zoete snacks.
  6. Je wordt prikkelbaar en ervaart meer stress. Heb jij hier ook last van, neem dan bij je ontbijt voedingsstoffen die de aanmaak van serotonine stimuleren zoals avocado en banaan. En, hoera..ook pure chocolade. Kom maar op met die pure hagelslag dus.

Het overslaan van je ontbijt is dus niet echt een goed idee, krijg jij ‘s ochtends echt niks door je keel, probeer dan eens een smoothie. Gooi wat groenten, fruit en kokos-yoghurt in de blender en je hebt een supergezond ontbijt. Heb je geen tijd denk je, zorg dan dat je ontbijt al klaarstaat. Bak bijvoorbeeld een bananen-brood in het weekend, zodat je alleen maar een plak hoeft af te snijden.

Categorie