De meest bizarre dieet trends

Afvallen, slank zijn en blijven, voor veel mensen is dit nog steeds een grote wens. De meest gekke diëten werden en worden er gevolgd, van het sherry dieet tot cleansing en detox kuren. In de loop der jaren heb ik er veel voorbij zien komen waar je vraagtekens bij kunt plaatsen.

Enkele bizarre dieet trends:

1- Narcose

In de jaren zeventig ontstond het ‘Sleeping Beauty Dieet’ (I   kid you not) waarbij mensen zich onder narcose lieten brengen om zo maar niet te hoeven eten. Als je slaapt heb je ook geen honger en bij het ontwaken waren ze stukken lichter. In 2017 was er een opleving van deze methode. Aanhangers van dit bizarre dieet namen slaapmiddelen en pijnstillers om zoveel mogelijk te kunnen slapen. Onnodig om te vermelden dat dit een levensgevaarlijk dieet is. Behalve dat je verslaafd kunt raken aan deze medicatie, zal je maag er ook niet blij mee zijn. Om over je bioritme maar helemaal te zwijgen.

Foto via Shutterstock

2- Het eten van lolly’s

Kim Kardashian maakte in mei 2018 op Instagram volop reclame voor een lolly die je eetlust onderdrukt. Deze bevatten Satiereal, een extract dat je honger laat verdwijnen waardoor je minder gaat eten en dus afvalt. Internet viel massaal, (terecht wat mij betreft) over Kim heen, Als realityster met 158 miljoen volgers heb je een voorbeeldfunctie. Haar volgers zijn vooral jonge meiden die nog onzeker zijn over hun lijf. Foei Kim

3- Lintwormen

In de jaren vijftig bestonden er pillen met een lintworm erin. (Ja serieus waar, wederom I kid you not) Deze parasiet vierde feest in jouw maag en ja: daar val je van af. Iewwwwww

Hopelijk gebruik jij je gezonde verstand als je gewicht wilt verliezen. Gezonde en verse producten eten, bewegen, genoeg slapen en veel water drinken is een betere manier en werkt ook op de lange termijn.